מצטיין ללא הפסקה
"כשאני מציב מטרה – אין מצב שאכשל". יונתן בוגר התיכון התורני אור תורה באריאל שובר שיא של מספר בגרויות. את התיכון הוא מסיים עם 60 יחידות לימוד לאחר שנבחן בין היתר בחמש יחידות לימוד באנגלית, מתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב וערבית ועבר את הבחינות בציון 100.
נועם (דבול) דביר | 12.07.21
עשרות אלפי תלמידי יב' סיימו השנה את הלימודים במערכת החינוך לא לפני שצלחו את בחינות הבגרות. על מנת להיות זכאים לתעודת בגרות מלאה נדרשים 21 יחידות בגרות – אלא שיונתן (18) תלמיד כיתה יב' בתיכון התורני אור תורה מבית רשת אור תורה סטון, שבעיר אריאל לא הסתפק במינימום ובתעודת הבגרות שלו יש 60 יחידות לימוד, מחציתן במגמות ריאליות – הישג נדיר ביותר שבאגף הבחינות של משרד החינוך לא ראו כמותו. כך למשל באנגלית, מתמטיקה, פיזיקה, מדעי המחשב, וערבית הוא ניגש לרמה הכי גבוה שיש – חמש יחידות לימוד ועבר את כולם בציון מאה. הוא אף הגיש יונתן עבודת גמר מקיפה בהיסטוריה בנושא יהדות בודפשט בתקופת השואה ברמה של עבודת מחקר סמינריונית. יונתן מספר כי דווקא תקופת הקורונה היא שעזרה לו לתמרן במסגרת הלו"ז הצפוף. "הזמן שחסכתי בנסיעות לצד העובדה ששיעורי הזום התחילו ללא עיכובים ומועדי הבחינות לא התנגשו עזרה לי מאוד", הוא מסביר.
יונתן בן 18, לומד בכיתת תקשורת המיועדת לתלמידים על הספקטרום האוטיסטי. המטרה שהציב לעצמו לא הגיעה במקרה. לפני חמש שנים קרא כתבה על תלמיד בשם יעקב איידרמן, שגם הוא למד בתיכון התורני אור תורה אריאל שסיים את הלימודים עם 57 יחידות בגרות והחליט לשבור את השיא. "היו מי שניסו לשכנע אותי שזה לא אפשרי, אבל ידעתי שכשאני מציב לעצמי מטרה אין מצב שאכשל". הוא אומר. לצד הרצון לשבור את השיא, ליונתן חשוב גם להעביר מסר: "אם אגרום אפילו לתלמיד בודד לעבוד קשה כדי להגיע למטרות שהוא מציב לעצמו, כבר הצלחתי". עוד הוא מוסיף: "התהליך ארוך ומייגע, אך אין מספק יותר מהרגע שבו מגיעים לסוף ואין מרגיע יותר מאנחת הרווחה". דבר נוסף שחורה ליונתן הוא חוסר המודעות המוחלט בנוגע לאוטיזם. "מתייחסים לאוטיזם כמילת גנאי וזה נובע מבורות מוחלטת. הספקטרום האוטיסטי זה לא רק פיגור שכלי ובעיות קוגניטיביות, אלא בעיקר קשיים ביצירת קשרים והבנה של מצבים ונורמות חברתיות. תלמידים מבית הספר אומרים לי: 'אבל איך אתה כזה חכם?', או 'אבל אתה נראה נורמלי".
"מיקוד העשייה שלנו באור תורה הוא לאפשר לכל תלמיד להביא את עצמו לידי ביטוי מקסימאלי ולמצות את הכישורים והכשרונות של כל תלמיד, ואני פועלים להוות סביבה היוצרת משמעות ועניין" אומר יובל פרג'ון מנהל התיכון התורני אור תורה אריאל. "יונתן איתגר אותנו ביעדים שהציב לעצמו, ובעצם גם לנו. שמחנו מאוד ללוות את הצמיחה שלו בכל המישורים. חשוב לציין שציוני הבגרות הם חלק קטן ממעגלי העשיה שלו. התחום התורני, והמעורבות החברתית בולטים אצלו לא פחות, והוא מהווה דוגמא לכולנו".