logo arutz sheva

שתי דתות שכם אחד – אימאמים אמריקאים נפגשו עם רבנים ישראלים

סיכום: מפגש רבנים ישראלים ואימאמים אמריקאים פותר תעלומה אודות נבואת אחרית הימים

הרב ד”ר יעקב נגן | כ”א באלול תשפ”ג, 7.9.23

Hug with Imam Talib Sharif credit sharaka
Hug with Imam Talib Sharif. Credit: Sharaka

התנ”ך מספר על שותפות עתידית של האנושות “לקרא כלם בשם ה’ לעבדו שכם אחד” (צפניה ג:ט).

החלק הראשון של הפסוק הפך עבורי לקריאה לקדם פעילות בין-דתית, ואילו משמעותו של החלק השני “לעבדו שכם אחד” חמקה ממני עד כה.

עם זאת, מפגש מרגש לאחרונה בין אימאמים אמריקאים לרבנים ורבניות ישראליים סיפק לי, סוף סוף, הבנה של המשמעות המילולית של הפסוק. מכון בליקלה לשיח בין-דתי מבית רשת אור תורה סטון אירח משלחת של 10 אימאמים אמריקאים בולטים, תלמידיו של האימאם הנודע W.D. מוחמד, ליום של דיונים ולימוד משותף.

האימאמים, שהובאו לישראל על ידי ארגון שרקה, הם כולם מנהיגי קהילה ואימאמים במסגדים ברחבי ארצות הברית, ואת המשלחת הוביל חברי היקר, ידיד האימאם ד”ר טאליב שריף, נשיא ואימאם ראשי של המסגד הלאומי מוחמד שבוושינגטון.

בעקבות הלימוד המשותף של מקורות יהודיים ואסלאמיים כאחד המכירים כדת האחר כמאמיני באלוהים, קיבלתי חיבוקים חמים מרבים מהאימאמים, חיבוקים שביטאו את האחווה העמוקה שכולנו חשנו.

במהלך החיבוקים האלה, כשהתחבקנו פנים אל פנים, לב אל לב, פתאום הבנתי. כאשר מתחבקים כתף אל כתף, נהיה שכם אחד! החלק הראשון של פסוק צפניה, “כולם קוראים בשם אלוהים” מספר על הציר האנכי מלמטה למעלה המחבר את האנושות לאלוהים. המחצית השנייה של הפסוק, “לעבדו שכם אחד”, מתייחס לקו האופקי המחבר את האנושות זו לזו, מלמד אותנו שחיבורים חיוביים מאדם לאדם הם גם הדרך לעבוד את ה’.

לפתע, נקודות שנחרטו דרך מפגשים קודמים שונים התחברו.

בשנת 2014 השתתפתי באירוע בשם “החיבוק הירושלמי”, שבו התאחדו יהודים, מוסלמים ונוצרים כדי לחבק באופן מסיבי את חומות העיר העתיקה בירושלים בהצהרה שאנו רוצים שירושלים עיר הקודש תאחד אותנו ולא תחלק אותנו. הצלמת דידה מאלדיר צילמה אותי ואת השייח’ חאג’ איברהים אבו הווא מחובקים ולאחר אינספור שיתופים עולמיים, התמונה נבחרה על ידי גוגל כתמונות השנה לייצג את הקטגוריה של “מחפשים את ההגיון” לסיכום סוף השנה של אותה שנה, מה שמייצג הצמא של האנושות לאיך שהעולם צריך להיות.

השיר המפורסם של ג’ון לנון “Imagine” מבקש מאיתנו לדמיין עולם טוב יותר, שלדעתו צריך להיות עולם “ללא דת”. לנון, כמו רבים אחרים, ראה בדת מקור של הפרדה וקונפליקט – אבל הדת יכולה להיות גם להיות מקור לחיבור עמוק! האמונות הדתיות והמקורות הנפוצים של הדתות האברהמיות מלמדות לא רק על האלוהים אלא גם על האנושיות המשותפת שלנו; כולנו צאצאים של אותו אב ואימא, כולנו נבראנו בצלם אלוהים.

אסיים בנימה אישית. באוגוסט האחרון היה לי דימום מוחי חמור. אשתי פנתה בדחיפות לאחינו ואחיותינו היהודים כדי לקבל תפילות, אך לאחר חיפוש דרך אנשי הקשר של הוואטסאפ של הטלפון שלי גם פנתה לכל אימאם, שייח, קאדי, בישוף וכומר, והתחנן בפניהם להתפלל על חיי.

ההיענות הייתה סוחפת ובחסדי ה’ – ובמיומנות הרופאים – אני עדיין כאן. עבורי הייתה זו הגשמה קטנה אך משמעותית של הפסוק המקראי, של האנושות ש”קרא כולם יחד בשם אלוהים”.

מתוך הכרת תודה לתפילות בשמי מאנשים טובים מכל הדתות שהתפללו, אני מרגישה מחוזקת בשליחותי ובחובה המוסרית שלי לעזור לרפא את עולמנו השבור ולקרב את האנושות באור ובאהבה.

הכותב הוא ראש בית המדרש לישראל והאנושות מבית ‘אור תורה סטון’

קראו את הטור באתר ערוץ 7

 

תאריך פרסום:
תגים

פוסטים אחרונים

הצטרפו לניוזלטר

קבלו עדכונים שבועיים על דברי תורה, חדשות ועדכונים כלליים ישירות לתיבת הדוא”ל שלכם מאור תורה סטון.

"*" אינדוקטור שדות חובה

מדינה*
שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.
.pf-primary-img{display:none !important;}