"גרים מספרים"- טלנובלה יהודית: ממריצה רודריגז לשרה מינץ
הרב אליהו בירנבוים, ראש מכון שטראוס-עמיאל להכשרת שליחים, אור תורה סטון
ט"ו
ברצוני לספר את סיפורה של אישה המהוה סמל ודמות להצטרפות לעם היהודי, רות המואבייה בעולם פוסט מודרני. מריצה רודריגז, הייתה במשך שנים אחת השחקניות המפורסמות והמצליחות ביותר בעולם הטלוויזיה והטלנובלות באמריקה הלטינית, קולומביה ומקסיקו. היא שיחקה בעשרות סדרות וסרטים ונחשבה למלכת יופי ולאחת הדמויות עם עתיד מקצועי מבטיח. אבל, ככל הנראה, תוכניות לחוד ומציאות לחוד.
מריצה הכירה את בן זוגה היהודי יהושע מינץ במסגרת עבודתם המשותפת והם החליטו להתחתן. יהושע, היה גם אחת הדמויות המצליחות בחברות ההפקת תוכניות לערוצים בטלוויזיה בארצות הברית ומקסיקו והפך לאחד המפיקים הבולטים בעולם הסדרות והטלנובלות. יהושע, נולד למשפחה יהודית שהיגרה מרוסיה ופולין למקסיקו. הם הגיעו בחיפוש אחר חיים חדשים וכפי שקרה באותם ימים, מהגרים יהודים לא הבחינו בין אמריקה למקסיקו. הם היו בין מייסדי הקהילה היהודית ובתי הספר היהודיים בקהילה.
למרות הרקע המסורתי והזהות היהודית של יהושע, הוא לא דרש ממריצה להתגייר כדי להקים את ביתם. אבל מריצה החלה את דרכה בלימוד יהדות במרכז הקבלה במיאמי ודרכם גילתה את האמת והרוחניות שביהדות. לימים היא החליטה להתגייר בגיור קונסרבטיבי.
לאחר הגיור, נולדו לבני הזוג תאומים ונקרא שמם בישראל, עקיבא ויהודה. הם ביקשו לחנך אותם כיהודים ולתת להם את האפשרות ללמוד תורה. אולם מה רבה הייתה הפתעתם כאשר הם פנו לבית ספר דתי במקסיקו ובית הספר דחה את קבלתם של הילדים בגלל שאמם עברה גיור קונסרבטיבי. ההורים נפגעו מכך, אבל לא נבהלו, גילו תעצומות נפש והחליטו לעבור גיור כהלכה כדי לזכות את הילדים בלימוד תורה וחיים יהודיים.
באחת השיחות המסבירות מדוע הם רוצים לעשות את תהליך הגיור הם אמרו: "אנו רוצים שהילדים שלנו יהיו זכאים ללמוד תורה כמו כל יהודי, שיהיו מחוברים למסורת ישראל סבא ולמדינת ישראל, שיגדלו כיהודים טובים וגאים עם מסירות נפש לעם ישראל".
מריצה האם נסעה עם התאומים לארץ כדי ללמוד יהדות יום ולילה במשך שנה. היא למדה באולפן גיור, בשיעורים פרטים, בקורסים באינטרנט, פקדה בתי כנסיות ובתי מדרשות ובין לבין נסעה לבקר ולהתפלל על קברי צדיקים. מריצה צמחה והפכה לשרה, אישה בעלת אמונה עמוקה, ידע רב ביהדות והקפדה על שמירת מצוות. שרה ויהושע עברו את התהליך ביחד. הם הבינו שהאחריות להגיע ליעד היא משותפת וכל אחד תרם מחלקו וזמנו. יהושע תמיד נהג להגיד שמריצה היא אחת הנשים היפות בעולם, אבל היופי הפנימי שלה הוא יותר גדול ומשמעותי מהיופי החיצוני שלה.
לאחר הגיור, מריצה שנתה את שמה ממריצה רודריגז לשרה מינץ. הם נישאו בחופה וקידושין בירושלים מול חומות העיר העתיקה אבל בכך לא תמה הטלנובלה. כפי ששרה הייתה דמות מיוחדת בעולם הטלנובלות לפני גיורה, היא הפכה גם לסמל בקהילה היהודית במקסיקו לאחר גיורה. בלבושה הצנוע עם חצאית ארוכה ופאה על ראשה, הפכה למרצה מבוקשת בבתי הספר היהודיים, בבתי מדרש לנשים ובחוגי בית כדי לספר את סיפורה היהודי ואת התהליך המחשבתי שהביאו אותה להתגייר. נדמה לי שלא רבים זוכים להכיר שחקנית מפורסמת העוזבת את עולמה התרבותי ואת פרנסתה המכובדת כדי להצטרף בלב ונפש לעם היהודי.
ביום העצמאות האחרון, בני משפחת מינץ, נחתו בארץ והשלימו בכך את תהליך עלייתם למדינת ישראל. בטוחני שלמרות ששרה סיימה את פרקי הטלנובלות הקולומביאניות… היא תתחיל סדרה של טלנובלות יהודיות עם העם היהודי ומדינת ישראל, לתפארת עם ישראל ומדינת ישראל. ברוכים הבאים לעם ישראל ולמדינת ישראל.
(אמור תשפ"א)